søndag 23. mai 2004

Svene, Imingfjell, Austbygdi, Svene - 200 km


Temperatur: 10 - 16 °C, og sol.




Turer rundt i Numedal byr på mange fine opplevelser. Turen opp til Uvdal byr på kjempefine MC veier. Det er mange steder å stoppe og det er relativt lite trafikk.

O-A kjører TDM. Vi startet fra Lampeland ca 12 på dagen og dro nordover. Første stopp var Rødberg hvor vi spiste lunsj og drakk en kopp kaffe. Vi hadde god tid og satt lenge å nøt den fine sola og at varmen endelig hadde vendt tilbake. De siste dager med snø over 200 meter var endelig over.

Vi fortsatte nordover fra Rødberg i retning Uvdal.  Rett nord for Rødberg tok vi av og kjørte forbi Uvdal Stavkirke. som skal være fra år 1100, og det virker gammelt på meg.

Her ble det også en stopp. En av MC gutta i Numedal MC hadde kjøpt seg ny traktor, og den måtte besiktiges. Rar prioritering spør du meg, men han kan jo ikke gjøre alt med sykkelen heller, så det kan vel forsvares, siden han har og driver en gård.

Etter en kopp kaffe og noen timer prating fortsatte ferden videre nordover til Bjerkeflåta. Her tok vi av sørover fra riksvei 40 og fortsatte på veien over Imingfjell. Vi passerer Sønstevatn som ligger på 1060 meter. Kaffen hadde gjort sitt og det gjorde vi også. Men det blir sikkert ikke fulle magasiner av sånt.

Temperaturen på 1000 meter var 10 grader og det er til å holde ut. Vi virkelig koste oss over de fine flyene og veien er kjempebra.  Det var ikke så lenge før vi er på vei ned fra fjellet og kommer fram til Tessungdalen. Her er det flott.

Siden vi hadde somlet så med kaffe og prat var det blitt langt på dag, så vi valgte å kjøre østover igjen. Denne gangen over Veggli fjell til Veggli. Her er første del asfaltert men den siste delen ned mot Veggli har grusdekke. Men det er bare å ta tiden til hjelp hvis du da ikke kjører en Trans Alp eller Afrikan Twin eller noe i den dur. Runde asfaltdekke er ikke det beste på slike veier, men det går.

Når vi var kommet så langt ned som til Djupdal tok vi av til høyre og kjørte over brua og kjørte på vestsiden av elva hele veien ned til Svene. En fin avveksling, mindre trafikk og flotte furumoer. Men det hender det er litt grus på veien så det gjelder å være forsiktig.

Etter å ha sagt "ha-de" til turkameraten ender jeg opp foran garasjen med forsetter om at nå skal det vaskes og pusses litt. Men jeg var sulten, så jeg spiste litt, så slappet jeg av litt og i morgen, ja i morgen, skal jeg vaske sykkelen - tror jeg

Ingen kommentarer: