torsdag 11. juli 2002

Oy-Mittelberg til Tione di Trento - 354 km


I dag skulle turen gå gjennom Østerrike og ende opp i Dolomittene et sted.

Det var ikke mange milene til grensen mellom Tyskland og Østerrike. I Østerrike hadde vi tenkt å stoppe for å ta en tur oppom ørneredet til Hitler, men det var fortsatt kalt og grått. Vi lengtet etter varmere vær og stoppet bare for å fylle bensin, spise og spørre etter veien.

Vi stoppet bl.a. i Innsbruck for å kjøpe kart og orientere oss litt på turistinformasjonen.Det var grønt, bratt og flott i Østerrike.  Veiene var som skapt for kjøring med MC og trafikken var grei. Vi skulle over Brenner Pass. Vi passerte grensen mellom Østerrike og Italia ut på formiddagen. Vi hadde ikke kjørt mange mil etter Brenner Pass før vi begynte å kjenne varmen og etter 10 minutter var det bare å stoppe. Vrenge av seg innerfor, flisen, T-sjortene og ellers alt som var brukt til å holde varmen. For nå ble det varmt. Så varmt at vi begynte å klage ganske så med en gang.

Vi koste oss på veiene i Dolomittene, vi stoppet ikke så ofte nå heller for vi var nesten avhengig av å kjøre for ikke å krepere i varmen. Dolomittene er noe for seg selv. Det er fantastisk natur. Koselige mennesker. De prater tysk eller Østerriksk og var veldig gjestmilde. Det var også mye billigere her i Italia enn i Tyskland og Østerrike.  Fjell, sjøer og små landsbyer.

Ingen kommentarer: